My Darling Niece Aisya Saffiya

By: aisya saffiya mohd mazwan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 25-Aug-2009 07:38 Email | Share | | Bookmark
Ramadhan kembali

pejam celik pejam celik..dah masuk Ramadhan..cepat betul masa berlalu sekarang..
maklang plak makin lama makin malas nak update hehe..
actually bukan malas, sebab gambar tak banyak.. pegi mana2 kdg2 lupa bawak cam, ada bwk pun, malas nak snap budak2 ni kadang2 ikut mood gak, time nak snap, time tu lah tgh moody la.. nangis la.. takpun kita pegang cam, dia plak sibuk nak snap..sungguh bahaya takleh pegang cam, kang ada yg kena campak (mcm handphone je kena campak huhu)
lagipun aktiviti2 luar dah dibekukan oleh mama sebab musim orang sakit ni kan..better stay at home je..
sofy dah 2 minggu lebih tak gi sekolah...hari tu batuk sikit..so tak pegi la..nanti berjangkit kat budak2 lain, sian plak. pastu dia pun mcm dah heaven la kan dok umah (bgn lambat takyah gi school) kejut pagi2 bukan main susah.. xpela..yang penting kesihatan terjamin..daripada pegi sekolah collect virus2 yang tak berkenaan hehe(FYI, school dia takde kes pun tapi budak2 kan mudah berjangkit,mintak dijauhkan lah)
lps buat birthday sofy hari tuh, buat birthday uncle muaz plak..babah kata takyah la buat besar2an.. tapi tempah gak kek transformers hehe..kek from d'heart. sedap lazat dan lawa juga memang kami sumer suka..edible imagenya terang..apa2 pun uncle puas hati la hehe..




maklang n maksu ada gi terengganu jalan2 hari tu..gambar selambak tapi nak tunggu upload lama oooo, so upload sikit jela..



riyaz yang sangat lawa



ni je pic sofy yang ada utk masuk sini..dah tembam sikitttttttttttt je..sebab agak kuat makan sikit sejak akhir2 ni..alhamdulillah..capati pun bedal sampai 2 keping



the adorable and naughty ayiz captured by saffiya



hehe..sorry kalau meluat..sofy's fav pose


Tuesday, 16-Jun-2009 14:19 Email | Share | | Bookmark
saffiya's birthday

 
 
 
View all 8 photos...
hai all..
bulan may mmglah bulan busy utk maklang..sebab tulah nak update fp sangatlah susah..sebab kat sini jelah tempat maklang tulis panjang2. tulis je apa yg terfikir dlm otak ni..tu yg panjang giler sampai mengantuk korang nak baca..hehehhe..
ok..terus citer pasal birthday sofy..
30hb seperti yg dirancang, kitaorg pun menjalankan misi..28hb dah jalan misi sebenarnya sebab ambik kek dari kek maker, kak wiz. kak wiz punya kek memang the bomb!! sangat2 cantek and beautiful<--sofy ckp! masa ambik kek pun kitaorg tukang2 ambik(maklong, maklang dan kak mas) dah ternganga tgk kek yg sangat2 lawa tuh..kitaorg plak yg excited hahaha!!
maklong telah drive 40km/jam demi kek ini.sungguh pecah rekod memandangkan maklong tak penah drive sebegini slow.paling laju? erkk.. 60km/jam je..kan maklong..kan?
masa kek sampai umah atok jumaat malam, sofy lom tido(maklang suh mama jangan bagi sofy tido and it was 11pm already!!) so masa dia tgk kek tuh, dia mcm..speechless! muka cam bersinar2 hahah..terus dia citer pasal birthday party, gown, crown..etc etc..sungguh excited! mungkin malam tu tido mimpi kek kot? hehe
esoknya, pagi2 terus maklang kuarkan goodie bag yg belum siap..haah belum siap ye..hehe..pagi tu jugak buat(sebab maklang bz siapkan order customer x sempat nak buat awal)..tak banyak pun dan senang nak wat..cuma gam2 je..atas pertolongan kak mas, maklong dan maksu. cik ani sebok di dapur buat kentang kesukaan ramai..maklang pun before that di dapur tolong nenek masak..terus gantung2 belon susun2 meja..eh dah kul 3? siapkan crown sofy letak rambu ramba pink2 tuh..try pakai..ok lawa..then tetamu pertama pun sampai (maklang lom mandi pun masa tuh!!)
tetamu pertama ialah maklong linda, nek jah dan kakak najwa, nadzifah dan baby fariz! lepas tu dah meriah lah umah dgn budak2..


budak-budak yg dah kena suruh beratur pastu tak jadi tiup lilin kena tunggu jap hehe..


akhirnya, tiup lilin!! sofy tak nangis kali ni yeay! maintain coolness hehe.. tp muka nampak cuak gak..that's okay baby maksu bergambar dgn princess barbie..


cubaan memotong kek tidak berjaya! fondant agak keras..tp kek 90% habis lah..10% masuk fridge(itupun icing dia) tp kek memang sedap, icing pun sedap macam makan marchmallow<--betul ke ejaan maklang ni..

sessi makan2..then aunty jase pun sampai..lewat sikit ada hal.arina dtg dgn present. then makan2 diaorg pun main2.. then sessi games diconduct oleh maklong..ni maklang tak sempat nak snap pic sebab tgh makan hehe..masa org makan, maklang sebok potong kek distribute kat budak2, time diaorg main, maklang makan ye..


that's her, sofy in her pink gown, pink crown and pink color princess cake. yang diidam-idamkan..selalu sebut2..akhirnya dapat gak(lewat 2 minggu dr tarikh sebenar hehe) skrg takde dah sebut2..sebab dah puas hati dapat.. pink dance shoes pun dpt present from cik ani! thanks cik ani


happy birthday to eya! happy birthday to youuuuuu..


ok habis citer birthday..

citer sebelum tu ialah citer potong kek birthday ami dan mother's day. buat simple je..beli kek dan makan beramai2..yg seronoknya budak2 ni..

sumer mmg suka kek!

citer cuti sekolah..uncle muaz and abang awam (nadzuan) dtg ke putrajaya dgn maksu..sebab maksu nak gi uni hantar report. malam tu carik2 tmpt wat hard cover report..kul 10 baru siap.. sementara tunggu tuh, gi makan kat kedai walaupun janjinya nak picnic kat depan perbadanan. dah tak sempat nak wat camana..cian uncle..so esoknya pegi gak beli pizza dan gi picnic malam tu..pinjam raket badminton pakteh utk aktiviti membakar kalori selepas makan. kitaorg usik2 uncle ckp tak makan pizza, nak makan nasi kandar..kebetulan sampai domino*s, mmg sebelah kedai nasi kandar, so maklang pun turun bawak muaz lalu depan domino*s terus ke arah kedai nasi kandar..muaz muka dah kecewa.. then patah balik hahhahaaa..sorry uncle, kakna main2 ok..jangan marah hehe.. then muaz dah masuk keta awal..masa maklang masuk keta, uncle tanya:"kakna, beli lauk apa" hahahaa! memang loyar buruk budak ni nak kena ni hehe..


muaz posing dengan pizza extra cheese tanak sayur sumer nak ayam dengan cheese je..
"kalau nak mcm tuh suruh encik mat buat" maklang ckp hehe<--encik mat ialah babah muaz
lepas main badminton, main galah panjang<--ni mmg mesti main everytime dtg..wajib..sampai terlentang2 budak2 ni..

rabu tuh sofy dan family balik kg di kelantan. sampai ahad. sabtu tu maklang, maklong, cik ani, maksu dan nenek gi umah aunty azie, kwn cik ani kawin kat banting..jalan cantik..highway..perjalanan sejam je..tak sangka. rasa banting mcm jauh je..hehe..sampai dah kul 3. masa sampai, pengantin pun turun potong kek..lepas makan2, sesi bergambar. cik ani pun tak dpt sembang lama..maklumlah pengantin pun sibuk bergambar dgn husband..takan nak suh photographer tunggu plak..maklang pun sempat snap hantaran hehe..ada makna tu..sebenarnya aunty azie guna tray dan alas dulang maklang. cantik dia gubah..warna pun lawa purple pink..simple and nice. aunty azie tak dpt nak prepare awal2 sebab baru balik dr limbang (dia cikgu transfer ke limbang) so seminggu sebelum majlis baru balik sini..


she looked so cute in that wedding dress..kelakor pengantin wat muka cute! aunty azie ni mmg baik, peramah dan kelakar hehe..jugak berbudi bahasa orangnya..family dia pun peramah dan layan kami dengan baik..lauk kendiri pun sodap hehee..

alamak..panjang jugak kan citer maklang kali ni..nak baca silalah baca tanak baca silalah tgk gambar sahaja okeh..hehe
ok maklang pun dah ngantuk..nak tulis ni sikit punya berejam start tadi kul 9.45 ni dah 11.17 punyalah lama(ada iklan jugak..bangun gi minum, masuk blog org, kuar blog org, sambung tulis hehe)

i think that's all for today..err this month..see ya'll next month hehe..
bye assalammualaikum!


Thursday, 7-May-2009 11:53 Email | Share | | Bookmark
birthday month!

 
 
 
View all 8 photos...
pejam celik pejam celik dah sebulan..maklang kena update gak ni!
hari ni birhday abang ami..maklang sms tadi tapi tak reply..tgh sekolah kot..
ermm..april ni maklang sangat malas nak snap gambar..tiap2 minggu usung je kamera balik tapi ambik gambarnya tidak.
sofy dan mat ayiz pun demam sihat demam sihat. sofy 2 minggu tak gi sekolah..biar sampai baik betul..kang berjangkit kat budak2 lain susah plak.
dalam pada baru sihat tuh, sempat gak gi PD hehe..
22hb lepas maklang ikut maklong gi PD Legend. apa nama full dia ek..PD Legend Water Chalet? yelah kot tu..
rabu ptg pegi then balik jumaat ptg. pegi dengan maklong, maksu, kak mas dan sofy ler..
main activity ialah: sofy=nak berendam dlm pool, maksu=nak berendam dlm pool, maklang=tukang jaga org2 yang berendam hihihi..


inilah keje sofy bila dia sampai je..last dia dtg dulu dia tak ingat kot..kali ni dia dtg dia amat impressed dengan air laut yang boleh nampak. siap sujud kat situ
malam tu takde activity, sofy pun mcm penat je..(ok maklang pun sama gak hehe) so dok dlm bilik. sofy layan disney.maklang pun layan disney..dah terbiasa. maksu layan buku citer.

ok chop nak citer pasal mat ayiz jap..dia ni kalau tgk kartun, punyalah gelak kemain lagik. kelakar betul maklang tgk dia..hari tu ada citer mama bird hilang anak dia, then terjumpa balik..jejak kasih lah..then mama bird pun bawaklah anak dia balik..terbang la..then tetiba mat ayiz buat suara menangis dia sambil tergolek2 dlm cot dia.. maklang pun cuaklah masa tu apahal nangis..then teringat haaa..ni mesti citer tuh sedih kot, sebab maklang pun dok 'dengar tv' tp kat pc buat keje.. boleh sedih plak mat ayiz tengok citer tuh..rasa nak tergelak pun ada, but at the same time, rasa mcm wah..respon bagus terhadap citer2 di tv..dia faham jalan citer w/pun tak paham apa benda yg kartun tu dok pot pet pot pet. Good Boy!

ok back to PD story..



kul 10.30 baru nak kuar breakfast hehe..angin kuat sangat masa tuh, nak terbang topi dia. cepat2 dia pegang. dia kata..wind blow eiya punya hat maklang! hehe.. ok pegang2..nanti terbang masuk dlm air..sapa nak jawab <--mama mengamuk nanti hehe..cafe tuh tutup time tu sebab nak setting for lunch. sementara tuh, pegi kedai membeli-belah makanan2 tidak berkhasiat utk dikunyah. sofy nampak air sabun dlm botol tuh(apalah nama dia..) terus dia kata..nak bubbles!! oklah ambik satu..color apa? yellow! ok ambik!


angin kuat so mmg best main bubbles! tiup je terbang tinggi..jauhhh! sofy excited lah! dah puas main bubbles, nak swing plak..ok layan..yg best kat situ, sofy tak boring. ada aktiviti lah..ada playroom..boleh main2..ada playground..puas lah dia main swing..sebab dia sorang je budak. kalau tmpt lain kena ikut giliran, i mean public playground lah. sini mainlah puas2..takde sapa nak rebut.



kena paksa smile! dia takan masuk dlm tuh kalau maklang tak masuk, so maklang pun bergelumang dlm tuh sambil2 melayan dia. mmg perangai sofy ni kdg2 tak terlayan sebab mengada-ngada bukan main tp menurut nenek dan mama, mengada-ngada dia hanya apabila ada maklang sahaja maklang pun tak kisah dia mengada2 tp kalau dah overdose, maklang marah jugak. manja je nanti susahlah mama dia. lagipun dia kakak, ada adik. takleh nak manja2 sangat hehe.. bila dia degil atau buat perangai nakal dia, maklang marah je, tp dia akan cepat2 ckp i'm sorry maklang. kalau maklang tiada respon dia akan ckp sampai maklang kata that's okay sayang. sama gak kalau dia kata thank you, selagi tak ckp u r welcome, selagi tu lah dia akan ckp thank u. dedicated betul dak ieya nih hehe..



balik bilik lps makan, dia pun tido lah. panas kat luar, pasang aircon dlm bilik mmglah sedap tido kan..kat umah atuk pun dah terbiasa mcm tuh. maklang tak tido sebab mmg biasa tak tido ptg pun..so layan tv. dia bangun je..tepon maksu kat bilik sebelah..maksu nak berendam tak..ok boleh! sofy bangun siap2 kan dia utk gi pool. siap apa, tukar baju je hehe.. ptg tu sebelum berendam, singgah kat kedai kecik utk membeli goggle.sofy nampak bubbles pink..ok beli..lately sumer nak pink..anak perempuan mestilah suka pink..pompuan mana tak suka pink tataulah maklang..



angin kuat giler..bubbles tuh takyah tiup..kuarkan dr bekas terus terbang bubbles2 dia..senang keje..best betul! tgk rambut sofy pun boleh agak betapa kuatnya angin! then maklong sampai, so maklong take over sofy, maklang pun join maksu dan kak mas naik basikal..lama giler tak naik basikal..termengah2 dibuatnya hehe..cycling tepi laut sambil makan aiskrim..malam tu maklang, maksu dan sofy kuar makan dengan uncle J and family, maklong n kak mas ada bbq malam tuh. maklang bawak kamera tp sofy penat kot dah best main siang tuh kena plak time tido dia kul 10, kami baru je sampai kedai nak order2 makan, jadi kamera dok dlm beg jelah.. puaslah makan kat situ. ikan kerapu 3 rasa, siakap masak pedas. ntahlah uncle J yg order, dia yg tau apa menu best..kita org tau melantak je..hehe. sofy makan mula2 tuh pastu tetiba tanak. ami makan cepat2 then bawak budak2 gi tgk kolam ikan kat situ, terus elok je dia..haha lawak.. uncle J n family lepak jap dengan kitaorg then baru balik. dah kul 12 masa tuh..haih sian budak2 nak sekolah esoknya..thank u uncle J and cik pah!



sebelum keberangkatan pulang, sempat main2 bubbles lagi..lps tuh gi makan..sofy makan kejap je..pastu dia menyanyi2 lah..(fav dia menyanyi n dancing). masa lain suh nyanyi kalau depan org malu plak..hehe..masuk keta nak balik je terus lelap..mmg dok pd selain dia bergumbira dengan aktiviti dia, keje dia tidooo je..eloklah tuh, sebab masa dia demam susah nak tido..ni dpt tido lama kira oklah kan..

tu jelah update tentang sofy..
eh apsal maklang tulis birthday month??
sebab bulan ni birthday sofy!!!

unfortunately tak dpt buat pada tarikh sebenar sebab jatuh pd hari ahad. cik ani kalau balik selalunya ahad pagi..nak buat sabtunya, atuk wat kenduri malam tuh..so siangnya taklehlah nak wat...kelam kabut nanti, so mama n papa kata nak wat 30hb sabtu ptg kot.. maklang sudah pun dlm process mengplan the party insyaAllah semua akan berjalan spt yg dirancang..mama bagi green light, maklang pun apa lagik!!!! hehehhe....

oklah maklang nak menyambung wat keje2 tergendala..
...miss her already


Tuesday, 7-Apr-2009 07:45 Email | Share | | Bookmark
it's been a while

 
 
 
View all 8 photos...
lama jugak maklang tak update sini ye..
the reason is maklang banyak letak pics kat geni.. sesapa taktau geni ni apa bukaklah geni.com dan kumpul lah sedara mara korang kat situ. best!!
maklang prefer geni over facebook sebab kat geni boleh letak apa2 gambar pun sebab yg boleh log in hanya org yg related to me je..invited.. try ler..
tp cik aini tanya,lama tak update so maklang update jugakla..tgk statistik, emm ada readers..so update jelah hehehe..
so what's new?<--citer dah basi..

Feb..sofy is moving to her new house!!
so skrg ni dia sebok nak balik umah dia je..maklang pun kejenya dok melepaks sana jelah. umah atok sunyi je weekend so kami terpaksa import sofy balik kg bila we all balik kg..sunyi giler..dah weekdays pun sunyi je (like now this area is sunyi sangat maklang pasang lagu kuat2!)



at home with ayiz

sofy's fav past time now is coloring, singing and dancing! keje dia tu jelah.. kalau nak nyanyi mesti dia ajak sumer org nyanyi..so bila naik keta, sumer dlm keta menyanyi termasuklah atok dan nenek. antara lagu2 fav dia ialah rasa sayang..kelakar je bunyinya kalau dia nyanyi sampai suruh ulang2 dia ulang je..hehe..

mat ayiz is getting naughtier each day! tak dapat apa terus tergolek2 nak tendang la marah la..hari tu dia gi hantuk kepala dia kat lantai..pastu meraung2 lah sakit. tapi x serik pun! buat lagi! tapi, slow je bila dah dekat lantai hehehe..

march...uncle Im sudah selamat bertunang!!! yeay!



ayiz, pagi sebelum berangkat ke sg. petani

uncle Im bertunang dengan gf nya yg sweet itu..Intan. Imran dan Intan.. comel je kan..sekarang kitaorg sumer x sabar2 dah ni nak tunggu diaorg kawin. plannya setahun tp kalau jodoh sampai cepat, cepatlah jalannya majlis perkahwinan.



sepanjang perjalanan dan pada hari majlis..haah maklang lah pembuat hantaran..majlis berjalan lancar..alhamdulillah. kami sumer takde mengalami kesukaran sepanjang perjalanan dan perbincangan jugak berjalan dengan baik..mcm tak caya je..uncle Im dulu sama2 pegi sekolah dengan kitaorg, sama2 membesar pastu skrg dia nak kawin dah..cepatnya masa berlalu kan..nek teh nampak gembira..yelah anak tunggalnya nak kawin..sapa tak suka..oh ya cincin disarung oleh maksu! hehe excited habis maksu..sampai terhantuk kepala dua2 org masa nak salam tuh sebab dua2 tunduk nak salam..lawak betullah..patutnya maksu yg tunduk tp auntie Intan plak tunduk so terhantuklah..hehehe..





activity petang sabtu..gi city park..budak2 ni mmg suka jalan2 sini..selalu atuk, nenek dan maksu yg pegi sabtu dan ahad pagi tp pagi tu hujan so ptg tuh atuk ajak pegi.

april..birthday ajin dan abg wan..
actually birthday diaorg ni hujung bulan 3 tp tetiba uncle J kena gi sarawak plak that weekend..kena cancel sumer acara..tp maklong bawak jugak budak2 ni gi PD..bawak gi beach. maklang tak ikut so maklong yg ambik gambar. ada kat FB dia.
so for ajin's birthday tu, maklang terpaksa postpone ambik kek..nasib baik cake maker still available utk buat kek pada 2 hb..so jumaat 3hb tuh kami ambik kek dan balik kampung..cik aini pun balik weekend so sabtu ptg kami pun gi PD. ajin punyalah excited sebab bukan dpt kek ben10 je..dpt beg sekolah, wallet dan jam ben10. gembira dia! hehehhe..ahadnya plak, dia masuk futsal dan menang! pasukan dia akan masuk peringkat negeri!!! wow ajin not(dia suka sebut nama org pastu sebut 'not' so kitaorg pun panggil dia ajin not!) mmg ben10 lah hehehe!



bagi bunga utk birthday nenek April Fool!!!! takde celebrate2..just wish je.. maklang buat bunga then ieya bagi bunga..suka dia bagi bunga kat nenek..siap berangan cara2 nak bagi bunga..hehe..



even sofy pun excited tgk kek ben10, but u can guess what kind of cake that she wants kan? hehehe..kek princess la sebab dia kata dia princess ieya. lately sumernya nak princess je..pelik gak sebab sebelum ni dia x minat sangat tp rasanya maybe dia pegi sekolah kawan2 dia citer pasal princess ni kot...
nampak muka kitaorg je mesti ckp "ieya nak gown, crown, dance shoes pink color!" padahal selama ni kalau pakai gown kejap je nak bukak..x pernah suka pun nak pakai gown. nampaknya birthday dia thn ni kena buat theme princess lah. mama dah hint2 suh carik cake maker utk buat kek princess sebab bulan depan je dah birthday dia..kena plan awal2 ni..ermmmm....



new hair style...baru seminggu..mama kerjakan sorang2 kat umah..
lepas gunting, mama kata terus tgk rambut kat cermin..kejap2 gi depan cermin..hehhee...

ok insyaAllah maklang cuba update lebih kerap..cuma lately maklang jarang nak pegang camera..ada aktiviti2 baru nak snap2..pastu sofy plak skrg dia je nak snap gambar org..gambar dia pun tak tersnap! ok thanks for visiting this fp w/pun x update..really appreciate it!


Wednesday, 18-Feb-2009 05:57 Email | Share | | Bookmark
sofy's new hobby

assalammualaikum
as promised, maklang nak update hasil keje sofy. so gambar2 ni ialah masa first time dia coloring.
pastu ada few times jugak buat cuma tak ambik gambar dia malas nak posing hehe
malamnya tu mama kuar beli brg ngan papa, so maklang suruh beli color. jeng jeng..esoknya bermula lah activity mengaler ni
she was very excited! pastu tmpt letak color(apa nama dia ek ) tu plak bentuk butterfly so dia suka la hehe..



lepas mandi terus mengaler..nasib baik sofy ni tau jaga kebersihan i.e tak suka baju kotor so dia jaga2 je takut color kena tangan or baju dia..



maklang siapkan kain utk dia lap tangan kalau tak, dia lap dekat baju maklang je tgk budak kecik tu.. dia pun nak join serious giler muka, mesti dia terfikir..apalah benda ni keluar mcm2 color hehe..



uncle! akhirnya maklang dpt tangkap gambar uncle pakai baju sekolah ni berlakon je ni, konon2 jalan kaki pegi sekolah, sebenarnya babah jemput..muka penatlah tu..siap malas nak galas beg, berat! hari tu nenek citer, uncle kena buli kat sekolah!! sapalah budak hampeh tu! uncle sampai je sekolah, letak beg, terus dia bukak beg uncle punggah2..ntah apa dia carik. so kami dah bagitau uncle apa yg patut dia buat..
maklong:kalau dia bukak beg muaz, bgtau cikgu ye..
mama:kalau dia bukak beg muaz, ambik beg lari pegi bilik guru ye..
maklang:kalau dia bukak beg muaz, tumbuk muka dia sebijik ye..
(ok pastu maklong marah maklang sebab bagi ajaran sesat hehe)
tapi ini jawapan muaz: tapi muaz taktau mana bilik guru, muaz tau pejabat je
uncle ni kan..selalu bagi jawapan di luar imaginasi! ok takpe accepted..budak darjah 1 kan..

tak sangka budak darjah 1 ni jadual nya hebat jugak..mon-friday balik kul 5pm. habis sekolah kul 1, kul 2.30 start kelas agama(lupa nama dia, tapi bukan KAFA rasanya) setiap ptg kecuali rabu (sekolah ptg atau ko-korikulum bak kata budak zaman skrg) so balik je pegi mengaji plak..then buat keje sekolah, malam kena tido awal, kalau tak susah plak nak bangun pagi.. penat tuh! tapi bagus jugaklah, at least takde la budak merayau2 kan..in his case, uncle ni bukan jenis merayau2 dengan kawan2 dia..mmg dok umah je..weekend pun dia banyak spend masa dengan uncle im..kdg2 je dtg carik sofy atau makcu..pastu cabut balik umah dia then ptg bila maklong kata nak gi city park, dia dah siap2 dah nak pegi.. ni sama la dengan sofy, gi jalan no1 tp suh tido tghari (takut dia penat ptg nak gi jalan) dia tanak sampai umah je mandi2 makan,minum susu terus lelap..hehe..



so cute! telekung pink..siap berlakon baca doa hehe! hari tuh ada pakaikan utk mat ayiz tp lupa ambik gambar..skrg ni sofy panggil hariz..mat ayiz! hari tuh dalam keta maklang dukung hariz then hariz nak bangun, sofy ckp: mat ayiz, duduk nanti jatuh. maklang confuse sikitla masa tu.. betul ke apa yg aku dgr ni? then balik umah tuh..adik dia menangis nak keluar, dia sebut lagi : mama, mat ayiz nangis! okayyyy memang betul dia panggil mat ayiz mama bgtau maklang, skrg dia panggil mat ayiz, selain adik dan ayiz..tp biasa dia panggil adik lah.. sofy pun mcm2 nama la kitaorg panggil kan..tgk kpd jenis perangai dia masa tuh hehehe.. biasa panggil ieya sebab dia biasa panggil diri dia ieya. sometimes maklang sebut kakak ieya kalau depan mat ayiz la. kalau nak panggil dia makan ke tido ke..maklang panggil saffiya(huh konon tegas sikit la hahaha)..mama panggil ieya. kalau buat perangai sikit, panggil munchee..ni cik ani pun suka panggil hehehe..maklong.. banyak nickname! baby girl, my little cat, my princess..ada lagi tp maklang dah lupa atuk ngan nenek panggil Ayang la dr dulu lg..



ni hasil keje last week..guntim dan gam hehe..hari tuh maklang gi book shop beli brg then ternampak mcm sponge utk lukisan..teringat sofy.. then beli la..pastu beli gam, yg mesra alam sikit supaya senang dia nak pakai..pastu teringat color pensil dia dah hilang ntah mana dia campak so beli la.. and also colored paper..mcm A4 tuh tp mcm2 color..then nak bayar tuh..ternampak beg pink besar boleh muat barang2 drawing dia..uhh lawa! nak beli ke tanak???? okok jangan fikir, pejam mata ambik! hahhaa..then weekend tuh balik..maklang bawaklah sekali, siap simpan barang2 dlm tuh.. melompat2 la dia! rupanya maklong pun dah print coloring book from internet sebabnya? sofy kejenya print je dr pc atuk..sampai nak habis ink printer atuk! maklang pun tatau sapa ajar dia print, sebab cara dia print tu bukan cara kami print, rasanya dia just try2 je kot..then terprint atuk mula2 mcm excited la cucu dia tere print pastu hari2 print hahaha faham2 je la..so skrg tak print dah, dia nak, ambik je dari dalam beg and color!
supervised by maklang, sofy pun guntim kertas dan gam..bagi dia pegang, dia gunting lurus je.. yg bentuk2 tuh maklang gunting hehe..baru first time mana nak reti kan.. tp at least dia dpt idea what it is all about. nak pegang gunting pun tak reti sebab tak penah pegang..so ajar dia camana nak pegang dan gunting..kelakar mulut siap muncung2 nak gunting tu punyalah concentrate hehe..nanti maklang ingat nak frame gantung dlm bilik dia



makcu ambik pic ni pakai webcam apple dia..she is 4 this year?? cepatnya dah besar kan? hehe
antara ayat2 baru yg dia belaja kat sekolah kot..
bila kita ckp "im sorry ieya", dia jawab "it's okay maklang" dan tepuk2 bahu maklang heheheee..
pastu suka ckp.."are you okay" kalau maklang buat2 nangis..konon merajuk la..
lain2 ada tp tak ingat plak..nanti2 maklang akan update..dah panjang sangat tulis ni...hehe..till next time...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net